Media-aandacht voor pijnbestrijding bij plaatsing spiraal

Momenteel is er op verschillende (sociale) media aandacht voor pijnbestrijding bij de plaatsing van een spiraal. Een herziening van de NHG-Standaard Anticonceptie gaat gepland worden.

Nieuwe variant mpox

Op het Afrikaanse continent is momenteel een uitbraak van een nieuwe, mogelijk ziekmakender variant van mpox. Lees de belangrijkste aandachtspunten voor de huisarts.

Najaarsronde COVID-19-vaccinatie

Vanaf 16 september tot en met 6 december 2024 is de najaarsronde COVID-19-vaccinatie, uitgevoerd door de GGD-en. Lees hier meer over de doelgroepen, het uitnodigingsbeleid en de pilot van het RIVM.

Huisartsendagen

Op 3 en 4 april 2025 organiseren we samen met de LHV en de Lovah de huisartsendagen. Voor aiossen en voor huisartsen (in opleiding). Meer informatie volgt nog!

Specula

De praktijkorganisatierichtlijn Infectiepreventie is herzien. Er is nu de keuze tussen verpakt of onverpakt steriliseren en bewaren van specula voor plaatsen van een spiraal.

Digitale zorgtoepassingen

Tijdens het NedHIS congres werd gesproken over digitale zorg, vooral digitale triage. Wat vindt het NHG daarvan?’ en ‘wat doet NHG daaraan?’

NHG-Wetenschapsdag

Op vrijdag 6 september vindt de NHG-Wetenschapsdag plaats. Annelotte Versloot van het Erasmusmc vertelt waarom je dit niet wilt missen. Kom ook en verdien 5 accreditatiepunten.

Praktijkhandleiding Leefstijl: Voeding online

De module Voeding is toegevoegd aan de praktijkhandleiding ‘Leefstijl voor huisartsen’. Lees meer over het geven van voedingsadvies.

Toekomstvisie 2035: antwoorden op de uitdagingen van vandaag

Welke toekomst zien we voor de huisartsenzorg en hoe werken we daar naartoe? Om die vraag te beantwoorden, formuleren NHG, LHV en InEen de Toekomstvisie huisartsenzorg 2035.

Zorgen over oplopende geneesmiddeltekorten

We maken ons ernstig zorgen over het oplopend aantal geneesmiddeltekorten. Minister Dijkstra heeft een Kamerbrief gepubliceerd over de geneesmiddeltekorten. Lees onze reactie.