Startersdag

Ben je bijna klaar met de opleiding of net gestart als huisarts? Kom dan naar de gratis Startersdag op zaterdag 5 oktober in Utrecht. Volg onze workshop of bezoek ons op het beursplein.

Overzicht belangrijke geneesmiddelen

Vanwege zorgen over tekorten maakt minister Dijkstra een lijst van belangrijke en kwetsbare geneesmiddelen. Het NHG vraag zijn leden om mee te denken. Lees hier hoe je mee kunt doen.

Handreikingen duurzaamheid

De handreikingen Er is een speciale handreiking ontwikkeld voor de huisartsenspoedpost en een voor de regionale huisartsen- of eerstelijnsorganisatie.  De…

Roken en Gedragsverandering online

Gebruik nu de 2 modules: ‘Gedrag en gedragsverandering’ en ‘Roken’. Onderdeel van de praktijkhandleiding Leefstijl. Daarmee zet je in op duurzame gedragsverandering en begeleiding bij stoppen met roken.

Mazelen

Er blijft een kans op nieuwe gevallen van mazelen in Nederland. We benadrukken nogmaals de adviezen voor zorgverleners.

Nieuwe kennis over medicatieafbouw ouderen

Er zijn 5 nieuwe praktische kennis-documenten over medicatieafbouw bij ouderen toegevoegd aan de Multidisciplinaire Richtlijn Polyfarmacie van het NHG. Bekijk de richtlijn.

Hitte: medicatiegebruik en dreigende dehydratie

Vanwege de (kans op) warme dagen willen we jullie graag wijzen op het hittedocument van het NHG rond medicatiegebruik en dreigende dehydratie.

Pelgrimstocht en MERS-coronavirus 

Van 14 tot 19 juni vond de pelgrimstocht naar Mekka plaats. Wees alert op een mogelijke MERS-corona infectie bij patiënten die recent uit het Midden-Oosten zijn teruggekeerd met ernstige (luchtweg)infecties.

Wanneer verwijder je hechtingen?

De NHG-behandelrichtlijn Traumatische wonden en bijtwonden is gedeeltelijk herzien. Lees onze aanbeveling over de timing van hechtingen verwijderen per lichaamslocatie.

Kennisagenda met belangrijkste onderzoeksvragen Post-COVID

Het NHG en de FMS hebben een kennisagenda opgesteld met de meest urgente onderzoeksvragen op het gebied van preventie, screening, diagnostiek en behandeling van Post-COVID.