Belangrijkste aandachtspunten

Aanbevelingen over gezonde voeding hoeven niet ingewikkeld te zijn.. Er zijn methoden om voeding ultrakort, bondig of uitgebreid aan te kaarten. Dit is afhankelijk van hoeveel tijd je vrij wil en kan maken in je spreekuur. In de module Voeding lichten we dit toe en geven we voorbeelden 

De komende maanden worden er regelmatig nieuwe modules aan de praktijkhandleiding toegevoegd die handvatten geven bij leefstijlbegeleiding.

Voedingsanamnese

Het is een uitdaging om een beeld te krijgen van het voedingspatroon van de patiënt. In de module Voeding worden 3 methodes om tot een aanpassing in het voedingspatroon te komen beschreven. Van ultra-kort tot uitgebreid.  

Meer verdieping met de module Voeding

In de Module Voeding vind je tips voor het aangaan van een gesprek over voeding en algemene voedingsadviezen. Dit lijken open deuren: eet meer fruit of eet minder rood en bewerkt vlees, maar ze blijven onverminderd belangrijk. Eenvoudige adviezen zijn effectiever dan ingewikkelde. Er is speciale aandacht voor duurzamer eten en het eten van minder zout.

Praktijkhandleiding Leefstijlbegeleiding in de huisartsenpraktijk 

De praktijkhandleiding leefstijlbegeleiding in de huisartsenpraktijk wordt de komende maanden aangevuld met aanvullende, verdiepende modules. Het basisdeel kwam in maart online. Je vindt hier informatie over het belang van leefstijl voor de gezondheid, de rol van de huisarts in leefstijlbegeleiding en tips en trucs over hoe je het gesprek over leefstijl kan aangaan.