Wie ben je?

Direct na het afronden van mijn studie ‘Industrieel Ontwerpen’ aan de TU Delft heb ik eerst veel opdrachten uitgevoerd op het gebied van softwareontwikkeling, en wel in verschillende rollen: als interactieontwerper, als functioneel ontwerper, als projectleider en als implementatieconsultant. Daarna heb ik me steeds meer gericht op het leiden van ICT-afdelingen, o.m. in ziekenhuizen, en van bedrijven. 

Bij het NHG krijg ik nu de kans om me in te zetten voor een betere huisartsenzorg, en tegelijkertijd me verder te bekwamen in nogal uiteenlopende vakgebieden én ook nog eens samen te werken met interessante, veelzijdige collega’s. Die combinatie maakt het erg leuk! 

Clusterhoofd Bart van der Geest

Waar houdt je cluster zich mee bezig?  

Binnen ons cluster ondersteunen de 5 teams van Bedrijfsvoering de gehele bureauorganisatie van het NHG: 

  • De financiële administratie legt nauwkeurig alle financiële transacties van het NHG vast, beheert de ledenadministratie en verzorgt alle noodzakelijke boekhoudkundige rapportages. 
  • HR ontwikkelt het personeelsbeleid, biedt ondersteuning bij de werving, selectie en ontwikkeling van medewerkers en draagt zorg voor de personeelsadministratie. 
  • ICT ontwikkelt enerzijds het interne ICT-beleid en zorgt anderzijds voor goed functionerende ICT-voorzieningen voor alle NHG-medewerkers. 
  • Facilitaire zaken houdt de werkomgeving functioneel door het beheren van de voorzieningen op het kantoor. 
  • Het bestuurssecretariaat ondersteunt de Raad van Bestuur door o.m. het organiseren van vergaderingen en het beheren van correspondentie. 

Sinds begin 2024 valt het belangrijke programma Informatisering Huisartsenzorg ook onder mijn cluster. Dit programma levert ICT-producten en -diensten die misschien niet altijd goed zichtbaar zijn voor huisartsen, maar wel cruciaal zijn voor het leveren van goede huisartsenzorg.  

Denk bijvoorbeeld aan:  

  • Richtlijnen en tabellen voor uniforme en gestandaardiseerde registratie van patiëntgegevens: een belangrijke voorwaarde voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg, voor continuïteit in behandelingen en voor effectieve communicatie en samenwerking tussen zorgverleners. 
  • Registratieadviezen en de richtlijn Adequate dossiervorming in het EPD, die houvast bieden bij het registreren van relevante medische gegevens in het HIS. 
  • Richtlijnen voor gegevensuitwisseling, om de registratie van patiëntgegevens altijd relevant en actueel te kunnen houden.   
  • Behartiging van de belangen van huisartsen bij de vorming van landelijk ICT-beleid en landelijke kwaliteitsnormen. 

Met welke specifieke vragen kunnen bezoekers jouw cluster benaderen? 

Enerzijds met vragen voor de ledenadministratie, bijvoorbeeld over de ledencontributie of over het wijzigen van persoonlijke gegevens. Anderzijds met vragen rondom de uniforme registratie en uitwisseling van patiëntgegevens, of over landelijk ICT-beleid. 

Hoe maakt jouw cluster verschil onder druk? 

Dossiervoering die adequaat, uniform, gestandaardiseerd en uitwisselbaar is, verhoogt de kwaliteit en efficiency van de huisartsenzorg. Wij helpen huisartsen direct én indirect door het creëren van de juiste randvoorwaarden voor dit type dossiervoering.