Wie ben je?
Ik heb een achtergrond als huisarts, onderzoeker, epidemioloog en leidinggevende. Na een korte carrière als huisarts ben ik gepromoveerd bij de Huisartsopleiding AMC, waar ik daarna leidinggevende werd en inmiddels al 20 jaar als docent werk (nu nog 1 dag per week).
Vanaf 2013 combineerde ik dit met het maken van richtlijnen bij het NHG. Sinds 2020 werk ik met veel plezier als Clusterhoofd KBI.
Waar houdt je cluster zich mee bezig?
Ons cluster is actief op verschillende beleidsterreinen en kwaliteitsvraagstukken en vormt de brug tussen visie, wetenschappelijke kennis en praktische toepassing. Daarmee dragen we bij aan de implementatie van wetenschappelijke kennis.
- Vanuit onze betrokkenheid bij de medische inhoud en kernwaarden van de huisartsgeneeskunde, richten we ons op belangrijke strategische vraagstukken zoals palliatieve zorg, infectieziekten, spoedzorg, ouderenzorg, jeugdzorg en persoonsgerichte zorg.
- Daarnaast ondersteunen we huisartsen in hun dagelijkse praktijkvoering met praktische implementatieproducten. Denk hierbij aan handleidingen over patientveiligheid, taakdelegatie en accreditatie, praktijkhandleidingen over leefstijl, griepvaccinaties en bevolkingsonderzoek en de NHG-Triagewijzer. Verder zijn we actief bij kwaliteitsvraagstukken rond digitale zorg.
- Last but not least: in onze mooie leeromgeving vind je meer dan 50 geaccrediteerde e-learnings en we hebben een groot aantal instructiefilms waarmee je je kennis en vaardigheden kunt verbeteren.
Met welke specifieke vragen kunnen bezoekers jouw cluster benaderen?
Bij ons kun je terecht voor alle vragen over kwaliteit, strategisch beleid, implementatie, preventie en digitale zorg.
Hoe maakt jouw cluster verschil onder druk?
Wij helpen huisartsen met goed toegankelijke en praktische documenten kwalitatief hoogstaande huisartsenzorg op een zo makkelijk mogelijk manier te beoefenen.
Daarnaast proberen we de druk op huisartsen te verminderen door bijvoorbeeld goed te kijken naar herregistratie-eisen. We hebben er de afgelopen tijd voor gezorgd dat de dispensatie visitatie bij NPA deelname definitief is geworden en de EKC herregistratie eisen verlicht. We zijn met veel externe partijen in gesprek om de druk op huisartsen te verminderen, vaak samen met LHV en Ineen.