Registratieperiode
Registratie vindt plaats voor een periode van maximaal 5 jaar. Als jouw registratieperiode eindigt, kun je je herregistreren bij de RGS.
Doel herregistratie
Het doel van herregistreren is het beschikken over voldoende deskundigheid in het huisartsenvak en het bevorderen van de kwaliteit van zorg.

Toelichting herregistratie-eisen
De herregistratie-eisen zijn onder andere gericht op:
- jouw werk als huisarts
- deskundigheidsbevordering
- evaluatie individueel functioneren (visitatie) en
- evaluatie in een groep (dit is externe kwaliteitsevaluatie door middel van Intercollegiale Toetsgroepen)
Werkzaamheden als huisarts
Als huisarts verricht je gemiddeld ten minste 16 uur per week werkzaamheden in een huisartsenpraktijk. Op de website van de KNMG lees je wat onder deze werkzaamheden kan vallen. (Huisartsen | KNMG )
Bijzondere groepen:
Let op, als je als huisarts buiten de huisartsenpraktijk werk doet voor bijzondere patiëntengroepen, kan dit gevolgen hebben voor de herregistratie. Werkzaamheden voor een aantal bevolkingsgroepen tellen alleen mee als je daarnaast gemiddeld minimaal 8 uur per week over vijf jaar in de dagelijkse huisartspraktijk als huisarts hebt gewerkt. Deze groepen zijn asielzoekers, psychiatrische patiënten, gedetineerden, militairen, verstandelijk gehandicapten, ouderen die verblijven in een instelling die valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz-instelling) en dak- en thuislozen.
Neem voor vragen tijdig contact op met de KNMG/RGS via herregistratie@fed.knmg.nl
Evaluatie individueel functioneren (Visitatie)
Het visitatieprogramma voor huisartsen richt zich op het onderdeel ‘evaluatie individueel functioneren’. Het ondersteunt je bij het reflecteren op jouw eigen functioneren en professionele ontwikkeling. Persoonlijk goed functioneren kan het plezier in jouw werk bevorderen.
Aan de slag
Op mijnvisitatie.nl vind je een aanmeldformulier. Na aanmelding krijg je toegang tot de groep Visitatie op HAweb. Het besloten Visitatie Online-systeem (VOL) ondersteunt jou bij het doorlopen van de verschillende stappen.
Het visitatieprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:
- Een vragenlijst met algemene gegevens en een competentievragenlijst (CanMeds-competentierollen)
- Feedback verzamelen met vragenlijsten voor verschillende collega’s en patiënten
- Zelfevaluatie en -analyse op basis van de verkregen feedback en het maken van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
Een visitatiegesprek met een erkende gespreksleider visitatie
Externe kwaliteitsevaluatie in een groep
Hier vind je meer informatie over Externe kwaliteitsevaluatie ofwel de nascholing in intercollegiale toetsgroepen (ICT).
Alle (overige) herregistratie-eisen voor huisartsen vind je verder op de website van de KNMG.